Campanya per penjar banderes sarhauís als balcons

No t’amaguis! No l’amaguis! Posa la bandera sahrauí al balcó!

La Plataforma d’Acció Internacional per als Presos Sahrauís Gdeim Izik demana inicia una campanya que demana que les persones solidàries amb el poble sahrauí no s’amiguin, que es mostrin a la societat d’una manera clara i inequívoca: penjant una bandera sahrauí al balcó o a la finestra.

Cal que el moviment solidari amb el poble sahrauí marqui de manera inequívoca i gens ambigua davant del veïnat i de la societat. Som molts i moltes les persones solidàries amb el poble sahrauí, disperses, que potser no coincideixen en actes, concentracions o manifestacions. L’efecte d’una bandera al balcó és d’una contundència extraordinària, que difícilment podria ser obviada per l’opinió pública.

Així farem evident sentiments que creiem que aquests dies compartim la majoria de nosaltres: solidaritat amb el poble sahrauí, solidaritat amb els presos polítics sahrauís, rebuig a l’ocupació marroquina i a la complicitat de la comunitat internacional i suport al referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí.
El 27 de febrer,  37è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica, la Plataforma  d’Acció fa una crida a la ciutadania perquè un cop passi la diada mantinguin penjada les banderes sahrauís fins que el poble sahrauí pugui decidir lliurement el seu futur

El 27 febrer celebrem 37 anys de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica. 37 anys de lluita contra l’ocupant, de sofriment i d’esperança. La població sahrauí sofreix l’exili, pateix la vulneració dels drets humans als territoris ocupats pel Marroc, l’espoli de les riqueses naturals, la indiferència de la comunitat internacional i la traïció dels governs espanyols.

El moviment solidari recordem el 27 de febrer amb el compromís d’estar sempre al costat del poble sahrauí, al costat de la justícia. La solidaritat i la justícia no poden ser neutrals.

És necessari fer evident la nostra solidaritat amb el poble sahrauí a cada moment per aconseguir la màxima implicació i difusió.

Penjar una bandera sahrauí al balcó és un petit acte simbòlic que reafirma la solidaritat particular i col·lectiva amb el poble sahrauí, davant l’ocupació, les constants agressions, el sofriment i el silenci informatiu.

La Plataforma d’Acció demana que s’enviïn fotos de balcons i finestres al correu electrònic accion.presos@gmail.com

Febrer de 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s